Coneix una mica més L’altra ràdio

L’Altra Ràdio va néixer a Ràdio 4, la temporada 1979-80. Amb el pas dels anys, L’Altra Ràdio ha esdevingut l’ únic programa de la radiodifusió catalana especialitzat en les telecomunicacions i la cultura audiovisual.

La divulgació de les noves tecnologies audiovisuals , la reflexió del seu impacte a la societat i la història de les comunicacions són algunes de les constants del programa.

Els primers experiments telemàtics de “L’Altra Ràdio” van comen çar el maig de 1986. El “Digitext” era un servei del programa que permetia enviar informacions de tota mena als usuaris d’or dinadors domèstics, mitjançant la freqüència modulada.

En el temps aproximat d’un minut es radiava el programa, en llen guatge d’ordinadors, que els oïdors, bé fos directament del seu receptor o enregistrant-lo prèviament en una cassette, havien de carregar en el seu ordinador domèstic. Una vegada carregat el programa digital, enviat per Ràdio 4, hom podia llegir les diverses planes, tal com si es tractés d’una revista a tot color. Es van fer emissions de Digitext per als ordinadors: Spectrum, Commodore, MSX i Amstrad.

 

 

Durant les temporades que fem el programa hem Ràdio 4 ha tingut quatre seus. Les dues més significatives són la primera del Passeig de Gràcia 1 i l’actual del carrer Roc Boronat 127, ambdues a Barcelona. Les dues seus principals de RNE a Barcelona.

El dimarts 20 de març de 2007, l’equip de L’altra ràdio va enregistrar el seu últim programa fet des dels estudis de Ràdio Nacional d’Espanya a la sisena planta del Passeig de Gràcia 1, de Barcelona. Aquell dia vam fer un breu audiovisual que podeu veure clicant aquí.

En tres dècades, camí de la quarta, els estudis i els qui fem el programa han i hem canviat. Som de ràdio però aquestes dues imatges ho mostren.

Bona ràdio.